Boccia Oorbellen Titanium

Boccia Titanium

Boccia is het nummer één merk op het gebied van titanium sieraden.
De Boccia collectie bestaat uit horloges en sieraden zowel voor dames als voor heren.
De Boccia designs zijn strak, eigentijds en innovatief. Sieraden en horloges van Boccia bestaan volledig uit titanium of zijn gecombineerd met keramiek of leer, wat de collectie een luxe uitstraling geeft.

TITANIUM

Alle Boccia horloges en sieraden worden uitsluitend van nikkelvrij puur titanium vervaardigd (soms in combinatie met keramiek, goud en diamant). Alhoewel dit lichte materiaal relatief veel op aarde voorkomt, is de winning zeer gecompliceerd en kostbaar. Titaan gaat namelijk gemakkelijk chemische verbindingen aan met andere elementen. Het metaal, veelvuldig toegepast in onder andere satellieten, moet men eerst met veel moeite uit steen, zand en leem extraheren. Boccia is specialist in het bewerken van dit moeilijke materiaal.

Puur titanium is titaan met een zuiverheidsgehalte tussen 99,0 en 99,7%. Het achterblijven van minimale restanten aan stikstof, zuurstof, koolstof en wolfraam is bij de productie onvermijdbaar. Titanium is buitengewoon corrosiebestendig en even sterk als staal, maar heeft slechts 40% van de dichtheid daarvan. Door z’n lichtheid is titanium zeer plezierig te dragen; de hardheid maakt het ook extreem duurzaam. Bovendien is titanium bijzonder huidvriendelijk.

Enkele bijzonderheden van titanium:

– uiterst licht en daardoor aangenaam te dragen
– reageert niet op magnetisme
– is bestand tegen zout, water, zweet en zuren
– vormt in contact met zuurstof uit de lucht een gelijkmatige, grijs schemerende oxidelaag, die als beschermlaag werkt
– heeft een bijzonder hoog smeltpunt van 1800 ºC

Bekijk de website van Boccia »

Gerelateerde berichten